Пивоварні, дистилятори

Обираємо правильно дистилятори

Для чого він потрібен?

Такий апарат необхідний для того, щоб домашній алкоголь був якісним, смачним, а головне приносив мінімум шкоди для людського здоров'я.

Що таке дистиллятор?

Дистиллятор помиє зварити самогон з браги. Хоча, самогонні апарати популярні з давніх часів, але важливо, щоб він був правильно сконструйований, адже створений з хімічно інертних матеріалів дистиллятор дає спиртні напої високої якості, після яких на ранок не болить голова, не виникає важкого похмілля. Простіше кажучи, цей апарат робить алкоголь більш якісним.

Принцип роботи пристрою

Насправді, більшість самогонних апаратів схожі один з одним, але все ж є деякі невеликі відмінності. Основний елемент устройства- перегінний куб, в якому знаходиться постійна висока температура. До кубу приєднується каплеуловитель - патрубок з нержавіючої сталі, а він уже з'єднується з конденсатором. Брага закипає в кубі, і її пари потрапляють в сталеву трубу, проходять по ній і виявляються в конденсаторі, де знову перетворюються в рідину. На наступному етапі повністю охолоджений в «холодильнику» продукт надходить в приймальну ємність, залишилося лише розлити його по пляшках.

Важливо: Сивушні масла, які присутні в брагу, що не перетворюються на пару при тій температурі, яка підтримується в кубі. За рахунок цього проходження самогону через дистилятор забезпечує отримання чистого алкоголю без шкідливих домішок.

Види дистиляторів

Незважаючи на те, що вони мають індетічний вид роботи, але вони все ж мають відмінності в декількох конструктивних елементах, опціях, матеріалах виготовлення. Коротко зупинимося на цих відмінностях.

Матеріалом виготовлення приладу може бути, як нержавіюча сталь, так і мідь. В останньому випадку апарат називається «аламбика». Він переганяє віскі і коньяк. Більш поліпшені моделі оснащуються сухопарнику, який виступає в якості фільтра для очищення парів від сивушних масел.

Безліч агрегатів передбачають нагрівання ємності з брагою від газу, на плиті. Але є дистилятори з вбудованим електронагрівачем, який підключається до мережі і може працювати в будь-якому місці, де є розетка. Професійні самогонні апарати комплектуються ректифікаційної колоною, це дає возмжность робити спирт більш кращої якості.

Конструкція самогонного апарату робить прилад унікальним, дозволяє застосовувати його для конкретного сировини і для отримання певного результату. Тому, перш ніж придбати дистилятор, в першу чергу важливо дізнатися про його характеристики, особливості використання.

Як обрати дистиллятор?

На сайті «Мастерцен» ви побачите сучасні моделі самогонних апаратів, яке представлено в різних варіаціях. Вибрати можна потрібний обсяг, продуктивність та інші характеристики. У всіх пристроїв є одне об'єднує перевага - доступна ціна. А значить, можна вибирати той, який дуже сподобався по характеристикам і починати проводити власні експерименти з алкоголем, дотримуючись техніки безпеки

Обираємо пивоварню правильно

Як обрати пивоварню? Кілька корисних порад

Пивоварні бувають професійні, які встановлюються на певних підприємствах і невеликі домашнього. У цій статті нижче ми все ж поговоримо, про домашніх пивоварнях.

Пивоварню для виготовлення пива вибирають виходячи з технології варіння. Але, якщо Ви новачок в цій справі - для початку потрібно розібратися який спосіб і тип обладнання конкретно для Вас підійде. А професіонали можливо зачерпнути для себе якусь нову інформацію.

Якщо ж Ви вибираєте власну домашню пивоварню вперше, то до складу такого агрегату повинно входити наступне:

• Ферментер - резервуар, для бродіння

• Гидрозатвор - шланг відвідний вуглекислий газ

• Термометр - контролює і коригує температурний режим

• Ареометр - контролює процес бродіння і міцності напою

• Сифон - переливання пива після первинного бродіння

• Засіб для дезінфекції апарату

• Чаші для розливу готових напоїв.

Додатково може до піповарне йти:

• Лопатка для розмішування інгредієнтів

• Мірні ваги

• Пристрій для осушення пляшок.

Домашні пивоварні більше призначені для створення різного пива. Але якщо планується створення пива по зерновий технології тоді додатково знадобиться наступні прилади:

• Заторнік-варочнік з кришкою

• Заварник з фальш-дном для того, щоб сусло осахаривающих

• Чилер для швидкого охолодження сусла після варіння.

Також, новачкам важливо звернути увагу, щоб додатково в комплект входило або окремо придбати самостійно такого типу пристосуваннями: млин для солоду, парогенератор з барботером для якісного нагріву сусла паром.

А для того, щоб вибрати найбільш підходящий апарат конкретно для вас, краще всього проконсультуватися з фахівцем, який підкаже і допоможе з вибором.