По-перше, потрібно визначилися з типом установки
Більшість грилів і барбекю розраховані на настільну установку, це зручно для використання на кухні. Ще є варіанти для підлогової установки - вони мають підставку, яка дає можливість пристрою встати на будь-яку поверхню і висоту, така техніка відмінно підійде для для виїзних пікніків.
Також є моделі з універсальним типом установки - вони підійдуть для будь-яких умов. Їх мінус - завищена ціна.
Далі визначаємося з бажаним типом управління
Грилі і барбекю поділяють за типом правління на два види:
• Механічний - прилад, який має панель і ручки. Ці моделі дешевше в ціні і прості в правлінні. Найчастіше, оснащені єдиною швидкістю роботи вентилятора і не складні в налаштуваннях. Мінусом такого виду виступає: неможливість точно задавати потрібні для роботи параметри і немає додаткових функцій.
• Електронний - мають сенсорну панель правління або дисплей. Оснащений безліччю необхідних функцій (включаючи, розморожування, гасіння, гриль). Природно, такі прилади коштують дорожче і трохи складні у використанні, ніж механічні.
Звертаємо увагу на вид нагрівального елементу
Від типу нагрівального елементу залежить, наскільки швидко страви готуватимуться на приладі. Нагрівальні елементи прийнято розділяти на три види, а саме:
• Електричний (ТЕН). Подібний тип має довгий термін служби і може рівномірно нагрівати продукти. Як мінуса: повільно нагрівається і остигає і може піддаватися корозії.
• Металева спіраль - подібний тип нагріву зустрічається у аерогрилів. Мінусом тут виступає: необхідність додаткового часу для розігріву пристрою перед початком його роботи.
• Галогенний. Цей тип швидко нагрівається і остигає, менше часу йде на підготовку їжі. Чи не піддається корозії. Мінус - чутливий до механічних впливів.
Тип кришки
• Знімна - часто вречаеми варіант. За вартістю дешевше, ніж відкидна, але часом, такий кришкою не завжди зручно користуватися. Ще одним її мінусом є те, що вона нагрівається і можна обпектися. Але ці моделі наскільки компактні, що можуть вміститися навіть на кухні.
• Відкидна - цей тип коштує дорожче, але він і більш зручний у використанні. Найчастіше, у нього є кріплення на кронштейні, може відкриватися легким натисканням. У деяких моделях є опція підняття кришки на певну висоту. Мінуси: завищена ціна і великий обсяг пристрою. А значить, ці моделі мене зручні для виїзду на природу.
Тип конструкціі
Також можна вибрати прості грилі і барбекю за типом конструкції. Особливо актуально це тим, хто не бажає витрачати час на чистку пристрою. В цьому випадку є прості моделі вони складаються з опорних елементів, а полум'я розпалюється на землі. Ідеально такі пристрої підходять для холодної пори року.
Грилі і барбекю, які мають більш важкий вид і навіть по вазі, добре устанавдівать для тераси або літньої веранди. Таким чином, можна спорудити собі прекрасне місце для відпочинку і готувати їжу, без перерви спілкування з друзями.
Ще можна вибрати розкладається гриль, або модель з монолітної конструкціей.Но, складається конструкція прекрасно підійде для теплої пори року і виїздів кудись на природу.