• Потужність
Як правило, 300 Вт вистачає для фарширування невеликої кількості м'яса без жив і кісток, але якщо перед м'ясорубкою стоять більш серйозні завдання, то краще вибирати агрегат з потужністю 500-900 Вт. Але варто розуміти, що існує два вимірювання потужності:
номінальна - дає характеристику роботи двигуна в штатному режимі без перегріву. Така потужність передбачає щоденне користування м'ясорубкою.
максимальна - характеризує роботу мотора на межі своїх можливостей в невеликому проміжку часу, і якщо двигун буде працювати в такому режимі постійно, то м'ясорубка може зламатися.
Виходячи з цього, при виборі техніки звертайте увагу на те, яка потужність техніки вказана, оскільки виробники, що дорожать своєю репутацією, зазвичай вказують номінальну потужність, а недобросовісні - максимальну. Тому не варто віддавати перевагу моделям з завищеною потужністю, на зразок 1000 або потужність 2000 Вт.
• Продуктивність
Прилади, що мають продуктивність менш 1 кг / хв відмінно підійдуть літнім парам або сім'ї з двох чоловік. Моделі з параметром 1-2 кг / хв краще брати сім'ям, що складається з 3-4 чоловік. М'ясорубки з продуктивністю понад 2 кг / хв чудово підійдуть для великих сімей.
• Матеріал корпуса
Пластмасові моделі - витримують всю покладену на них навантаження, але за ними потрібно дбайливо доглядати. Що стосовно ціни, то вони дешевші, ніж моделі з металу.
Метал - більш витривалий, теплостійкий, може довго прослужити. Мінус - дорогий в ціні. Матеріал лотка для подачі продуктів також, як і повністю весь корпус можуть бути виготовлені з пластику або з металу. Але краще віддавати перевагу металу через його високі міцність і екологічність.
• Наявність різних насадок
Чим більше насадок йде в комплекті, тим більше можливостей у електром'ясорубки.
А якщо ж Ви бажаєте придбати додаткові насадки, краще відразу зрозуміти чи сумісні вони з Вашої м'ясорубкою. Збігатися повинні всі параметри: зовнішній діаметр, робочий зазор між корпусом і кріпильним кільцем, товщина вала і так далі. Є маса насадок, які дозволять приготувати будь-які страви з чого завгодно.
Терка - можна натерти овочі та інші продукти. У комплекті може бути кілька таких насадок.
Насадка для кеббе - дає можливість робити з м'яса трубочки, які в наслідку наповнюються начинкою.
Насадка для приготування ковбас - допомагає приготувати домашню ковбасу з додатком мінімум зусиль.
Насадка-соковижималка - зазвичай, це проста насадка, яка допомагає добути сік з цитрусових фруктів.
Насадка, що ріже кубиками - нарізає м'ясо та інші продукти в формі кубиків. Ця насадка допоможе приготувати супи і салати.
Насадка, яка допомагає приготувати котлети - має вигляд якоїсь форми для фаршу, з якої надалі виліпити котлети. В результаті не потрібно формувати котлети вручну.
• Диски для фаршу
Диски для фаршу - вибираючи м'ясорубку, слід звернути увагу на якість і матеріал, з якого зроблені диски. Бажано, щоб вони були з нержавіючої сталі. Зазвичай в комплекті йдуть три види таких ножів з різними розмірами отворів.
• Максимальний час безперервної роботи
При зверненні уваги на цю характеристику можна зрозуміти час безперервної роботи в штатному режимі без перевантаження і ризику поломки. На цей параметр впливає потужність двигуна, якість продуктів і режиму роботи м'ясорубки.
Максимальний час безперервної роботи зазвичай досягає 10-15 хвилин. Більш просунуті - 20 хвилин. Після кожного циклу роботи м'ясорубки потрібно робити паузи на 10-20 хвилин, щоб двигун охолов.
• Довжина шнура
Тут вже важливо розуміти, де електром'ясорубка буде стояти, прорахувати необхідно також відстань шнура до разетки. І чим довше шнур, тим краще. Тому, як короткий провід вимагає підключення до подовжувача для комфортної роботи. Оптимальна довжина проводу становить 1-1.5 м.
• Додаткові функції і можливості
При наявності декількох додаткових функцій, ваша робота з електром'ясорубки стане набагато простіше. наприклад:
відсіки для зберігання насадок і шнура - значно економлять простір і допомагають проводу або насадкам бути в придатному вигляді значно довше;
захист від перевантажень - автоматично відключає м'ясорубку при сильних нагрузках щоб уникнути перегріву і можливої поломки.
Очищення в посудомийній машині - величезна частина такої технікі не можна мити в посудомийній машині через те, що це сприяє втраті блиску і появі коррозіі. Але є і такі моделі, які мають знімні частини з нержавіючої сталі і пластика - подібні пристрої можна мити в машині без ризику їх пошкодження.
Самозагострювальний ніж - такий ніж заточується самостійно об грати, в момент роботи приладу.
Щоб м'ясорубка працювала ефективно, контролюйте гостроту кромки ножа. Прогумовані ніжки - не дають електром'ясорубці зісковзнути зі столу під час роботи.
Важливо: після кожного користування обов'язково потрібно мити м'ясорубку, ніж і грати. Це для того, щоб не було корозії. А після, витріть насухо змастіть рослинною олією, таким чином ви продовжите працездатність всіх деталей.