Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі такої техніки, це на його клас. Їх буває всього два: побутовий та професійний.
Битовой має не більшу потужність, такі моделі як правило компактні і відносно не дорогі в ціні.
Професійний. Такий агрегат більш потужний і функціональний, але великий за габаритами і дорогий в ціні. Професійні моделі часто використовують кафе, ресторани і т.п.
Далі, потрібно звернути увагу на вигляд пристрою. Їх також поділяють на дві категорії: механічний і електричний.
Механічний вид (він же ручний) вважається менш ефектівним через те, що нарізка відбувається за допомогою м'язових зусиль людини. Така модель не зручна, але її плюс в тому, що вона не дорога в порівнянні з електричною.
Електрична модель більш ефективна, швидко виробляє нарізку, але коштує дорого.
У свою чергу електрична скиборізка існує двох видів: напівавтоматична і автоматична.
Напівавтоматична - ніж починає працювати за допомогою електрики, а каретка переміщається вручну. Такий варіант часто можна зустріти і застосовують його для побутових потреб. При виборі подібної нарізки потрібно переконатися, в тому, що в ній присутнє два режими: безперервне включення і імпульсний.
Автоматична - нарізка відбувається без будь-якого присутності людини. Можна просто покласти продукт на робочу поверхню і вказати необхідну товщину нарізки. Подібні пристрої зазвичай прдназначени для великої кількості продуктів і найчастіше, подібний агрегат застосовується в промисловості.
Наступним пунктом, на який важливо звернути увагу - це тип конструкції приладу. За конструкцією прилади бувають цільні і складні.
Цілісні - вважаються надійними і відносно недорогими. Мінус - можуть бути незручності при зберіганні або транспортуванні техніки через свої габарити.
Складні - вони більш компактні і їх легко зберігати і перевозити. Складні моделі не так міцні і стійкі, ніж цільні. Мінус: дорожнеча.
Далі звертаємо увагу на потужність, оскільки від цього параметра залежить швидкість роботи приладу. Потужність слайсерів залежить від моделі вона може бути в межах 80-200 Вт. Часто можна побачити Ломтерізки з потужністю в 110-140 Вт. Для того, щоб працювати на такому пристрої було легко і ефективно, краще звертати увагу на моделі з потужністю в 100 Вт. Важливо розуміти, що, чим вище потужність у ломтерезекі і хороші характеристики у ножа (типу і якості заточки), тим швидше і ефективніше буде його робота.
Наступний пункт, на який потрібно звернути увагу: з чого виготовлений корпус і ножі, а також тип заточки. Звичайно, можна зустріти моделі з пластика, але довговічність цього матеріалу залишає бажати кращого, звичайно Ломтерізки з пластика і не так дорого коштують, як з металу, але метал - матеріал більш міцний, стійкий до подряпин, але його мінус це висока ціна. Маріан з яких виготовлені ножі також важливий. Зазвичай, їх виконують зі сталі або кераміки. Є ножі і просто з керамічним покриттям. Такі леза довговічні і їм не страшна корозія.
Але краще всього вибирати скиборізки з самозаточуваними ножами. Що стосовно типу заточки, їх може бути кілька: пряма і хвилеподібна.
Прямий тип - не дорогий, але подібний тип больш добре застосовувати в нарізці простих і однакових по щільності продуктів, наприклад, сиру. А ось з хлібом або овочами подібний ніж не впорається.
Хвилеподібний тип коштує дорожче, але може впоратися з усіма типами продуктів без праці. Він має слабо виражені «зубчики» на хвилеподібною кромці. І завдяки таким зубчикам він довше залишається гострим, ніж прямий.
Функціонал і додаткові опції також важливі для ефективної роботи приладу і деякі з функцій можуть відповідати за безпеку використання приладу. Так наприклад:
Завдяки цим простим крокам можна легко і швидко вибрати потрібну Ломтерізки для будинку для Вашого бізнесу.