• Тостер
Тостер здатний красиво обсмажити скибочки хліба з двох сторін, при цьому залишаючи його м'яким всередині і з хрусткою скоринкою на поверхні. Такі пристрої бувають з одним, двома або чотирма відділеннями для хліба. Також важливо звертати увагу на ступінь прожарювання, якщо ви вибираєте тостер з 4 відділеннями. При покупці потрібно звернути увагу на кількість відділень, чим їх більше, тим більше габарити тостера. Відповідно, чим вище потужність пристрою, тим він краще і швидше готує тости. Далі, при покупці звертаємо увагу на наявність деяких функцій, здатних спростити процес готування, а саме:
Підігрів. Використовуючи цю функцію можна зробити хліб теплим і не підсмаженим. Дуже зручно, особливо якщо хочеться підігріти недавно приготовані тости або просто шматочок свіжого хліба.
Переривання приготування. З цією функцією можна самостійно стежити за рівнем прожарювання хліба, а також діставати тости раніше або пізніше, ніж передбачено стандартною програмою.
Решітка для підігріву булочок. Решітка ставиться над відсіками тостера, і випічка розігрівається за допомогою теплого повітряного потоку з тостера.
Функція розморожування. Така функція необхідна, якщо хліб зберігається в нарізаному вигляді в морозильній камері. Оскільки ця функція спочатку розморожує продукт, а потім, підсмажує. Готові тости за якістю не поступаються тостам зі свіжого хліба.
• Бутербродниця
З її допомогою роблять гарячі бутерброди-сендвічі, які будуть гарячі не тільки зовні, але і всередині. Її принцип роботи досить простий: бутерброди укладаються між спеціальними пластинами, закриваються кришкою на кілька хвилин. За цей час хліб підрум'яниться, а начинка нагріється. У бутербродниці можна готувати не тільки бутерброди, а й овочі, які за смаком нічим не поступаються овочам, приготованим на грилі. Більшість бутербродниць мають антипригарне покриття, а це значить, що продукти витягувати слід акуратно за допомогою дерев'яних або силіконових кухонних лопаток. Існують моделі з робочою поверхнею прямокутного або трикутного виду. Також бувають моделі з паралельними опуклими ребрами, які повторюють класичний грільний малюнок. У таких моделях вже не важлива форма хліба. До слова, замість нього можна покласти булочку або тонкий лаваш. Плюс до всього, крім габаритів техніки і його потужності, слід звертати увагу на додаткові зручні її функції: налаштування температури нагріву - з її допомогою можна стежити за ступенем прожарювання продуктів; таймер - з його допомогою прилад відключається автоматично або він сигналізує про те, що страва готова.
• Вафельниця
Більшість вафельниць зовні трохи схожі на бутербродниці, але вони мають іншу робочу поверхню. Самі моделі вафельниць поділяють: з вбудованими та змінними пластинами. При покупці вафельниці потрібно звертати увагу на додаткові її функції, потужність і можливість готувати різні види вафель або ж заготовки, наприклад, коржі для тортів або основу для конусоподібних стаканчиків для морозива та іншої начинки.