Ця побутова техніка чудово очищає прилади з скла та сталі. Ще однією її перевагою вважається економічність. Вона допомагає зменшити рівень споживання води, оскільки така техніка задіє в десять разів менше води, ніж при ручному митті посуду.
Вибираючи таку техніку, важливо звернути увагу на декілька параметрів.
Максимальна завантаженість, клас миття та енергоспоживання.
Але спочатку потрібно визначити приблизну кількість найчастіше використовуваного посуду. Якщо його досить мало - то слід звернути увагу на менш потужні варіанти.
Що стосовно класу мийки та електроспоживання - то це, мабуть, другий за важливістю критерій при виборі такої техніки. В основному всі сучасні моделі належать до вищого класу - А. Така техніка економно використовує воду, особливо, якщо завантажити її на 12-14 комплектів тарілок, для миття знадобиться не більше двадцяти літрів води. Коли для ручного миття, необхідно буде у 2-3 рази більше рідини. Середнє споживання електроенергії залежить від обраного режиму і повноти завантаження техніки.
Також не варто забувати, що кожна модель техніки відрізняється своєю технологією сушіння. Більш ефективною вважається та, де застосовується технологія обдування вимитого посуду вбудованим вентилятором.
Сьогоднішні посудомийні машини здатні працювати в декількох режимах. І кожен режим підходить до кожного ступеня завантаження пристрою. А значить, потрібно звертати увагу на моделі з різними режимами, щоб миття посуду було більш ефективним.
Вибираючи техніку, важливо врахувати масу чинників, а також, рекомендовано ознайомитися з відгуками, характеристиками і думками користувачів обраної техніки, щоб зрозуміти і зважити всі мінуси і плюси посудомийки.