Гусятниці та казани – це традиційні предмети кулінарного начиння, що часто використовувалися в різних кухнях світу. Нижче ми навели невеликий опис кожного з цих предметів:
Гусятниця
- Призначення: Вона призначена для смаження цілих птахів, таких як гуси, качки чи кури.
- Конструкція: Найчастіше виготовлена з металу або чавуну, йде в комплекті з кришкою, а також решіткою або вставкою, що дозволяє підтримувати птаха у вертикальному положенні всередині гусятниці.
- Примітка: Використання гусятниці допомагає рівномірно приготувати м'ясо та зберегти його соковитість.
Козан
- Призначення: Традиційний посуд призначений для приготування різних страв, каш, крім того, його часто використовують для варіння або гасіння.
- Конструкція: Вони бувають різних розмірів та форм, часто виготовляються з чавуну. Крім того, у казанів товсті стінки є кришка.
- Примітка: Казани часто використовують для приготування плову, супів, гасіння м'яса та інших страв. Вони широко використовуються в національних кухнях різних країн, таких як Україна, Казахстан, Узбекистан та інші.
Обидва ці предмети дозволяють готувати великі порції страв та є невід'ємною частиною традиційних методів приготування їжі у низці культур. І щоб вибрати якісну гусятницю або казан необхідно врахувати кілька важливих параметрів, про які ми розповімо в цій статті нижче.
Вибираємо якісний казан чи гусятницю разом із прайс-агрегатором МайстерЦін
Приготування традиційних страв, таких як качка з овочами або гусятина, вимагає не лише вміння володіти кулінарною майстерністю, а й правильного вибору обладнання. Гусятниця та казан відіграють ключову роль у процесі приготування будь-яких вишуканих страв. І тому, щоб вибрати якісну гусятницю або казан розглянемо, кілька важливих параметрів на які необхідно звернути увагу при виборі такого посуду.
Вибираємо якісну гусятницю
Для того щоб приготувати якусь вишукану страву необхідно мати відповідний посуд у якому було б зручно готувати. І гусятниця тому не виняток. Тому нижче ми коротко пройдемося по основним аспектам, які важливо врахувати при виборі такого посуду як гусятниця.
- Розмір і матеріал: Вибір гусятниці залежить від кількості порцій, що готуються. Якщо ви готуєте гусака для великої компанії, вибирайте великі гусятниці, якою точно поміститися багато гусячого чи качиного м'яса. Якщо говорити про матеріал, то він також має особливе значення – найкраще віддавайте свою перевагу посудині з нержавіючої сталі, оскільки вона з небагатьох, хто може забезпечити рівномірний розподіл тепла та й плюс до всього, такий матеріал як нержавіюча сталь, відрізняється своєю зносостійкістю та довговічністю.
- Дизайн та функціональність: Наступний етап – визначення дизайну гусятниці відповідно до ваших потреб. Адже, існують деякі моделі гусятниць, які обладнані гратами для смаження, завдяки яким можна готувати страви з хрусткою скоринкою. Крім того, не зайвим буде звернути увагу і на наявність деяких функцій, наприклад, таких як регульована температура та таймер, які, безперечно, полегшать процес приготування.
- Легкість очищення: Це ще один важливий аспект, який заслуговує на увагу. Адже важливо, щоб у гусятниці було не лише зручно готувати, а й ще щоб було легко її чистити. Тому, найкраще віддавайте свою перевагу тим моделям, які мають деякі знімні елементи, які легко миються. Це заощадить вам час та спростить догляд за обладнанням.
Вибираємо казан правильно
Такий посуд як казан - універсальний посуд в якому можна готувати різні страви, наприклад, каші, плов, гасити м'ясо і т.д. У такому посуді страви виходять смачні, соковиті та неповторні. І щоб вибрати швидко якісний казан, пропонуємо вам розглянути кілька аспектів, які важливо врахувати під час його вибору. Що це за аспекти? Давайте розумітися.
- Матеріал: Перше та найважливіше, на що потрібно звернути свою увагу при виборі казана - матеріал з якого він виготовлений. Варто розуміти, що казани можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як чавун, сталь або алюміній. Якщо говорити про чавунні моделі, то вони відрізняються своєю зносостійкістю, а також можливістю добре зберігати тепло, крім того, вони можуть рівномірно розподіляти тепло по поверхні, забезпечуючи тим самим хорошу теплопровідність. Якщо говорити про алюмінієві моделі, то вони відрізняються своєю легкістю та міцністю, проте вони не здатні довго зберігати тепло.
- Розмір: Тут краще вибирати казан в залежності від кількості їжі, яку ви плануєте в ній готувати. Великі моделі хороші для приготування на більшу кількість людей, у той час як невеликі моделі, чудово підійдуть для невеликих сімей до трьох осіб. Якщо ж у вас невелика сім'я, то краще не вибирайте занадто великий казан, це допоможе уникнути зайвої витрати палива.
- Дизайн та функціональність: При виборі тієї чи іншої моделі казана обов'язково зверніть увагу на його форму та дизайн. Адже є моделі, які мають звичайну круглу форму, а є ті, які виконані у формі овалу. Крім того, розгляньте дизайн казана та виберіть той, який відповідає вашим уподобанням. Також деякі казани можуть бути обладнані кришкою з ручкою, де кришка допомагає утримувати тепло і вологу приготовленої страви, а також допомагає смачно та рівномірно приготувати страву. Ручка потрібна для зручності приготування їжі та перенесення казана.
Як бачите, вибір гусятниці та казана – важливий етап для створення смачної та ароматної страви. При виборі зверніть увагу на розмір, матеріал, функціональність і легкість догляду, також не зайвим буде врахувати всі вищезгадані рекомендації від прайс-агрегатора МайстерЦін, завдяки яким ви оберете для себе якісний казан або гусятницю, яка зможе порадувати вас і ваших гостей смачними та соковитими. блюдами.
У прайс-агрегаторі МайстерЦін представлений широкий асортимент різноманітних гусятниць та казанів, виконаних зі сталі, чавуну, скла або алюмінію. Серед яких ви зможете вибрати собі бажаний посуд потрібного розміру, з антипригарним покриттям або без нього від наступних виробників:
- Ardesto
- BergHOFF
- Berlinger Haus
- Edenberg
- Pepper
- Simax
- Vinzer
- Zurrichberg та інші
Прайс-агрегатор МайстерЦін - ми пропонуємо, ви вибираєте!