• Газова плита
При виборі такої плити важливо врахувати кілька моментів. Працюють ці прилади на природному газі з магістрального трубопроводу або на зрідженому балонному. Деякі плити мають додатковим набором жиклерів (форсунок), це допомагає застосовувати як балонний, так і звичайний газ. Конфорок у таких плит буває від 1 до 4. одноконфорочна плита легша, але вона потребує спеціального невеликому газовому балоні. Плити з 3-4 конфорок займають більше місця, але вони прекрасно замінюють стаціонарні плити. Конфорки можуть бути однакового або різного розміру. А настільна плита з духовкою - прекрасний вибір для любителів різноманітності в їжі. Подібні моделі наділяються жаровнею, гратами або грилем. При покупці настільної плити потрібно звернути увагу на присутність в ній функції газ-контролю, яка заблокує подачу газу при ймовірному згасанні полум'я. А при наявності автоподжига можна взагалі забути, що таке сірники. Матеріал робочої поверхні плити може бути нержавіюча сталь, склокераміка або жаропрочное скло. Незалежно від обраного вами матеріалу, легкий догляд за плитою вам забезпечений. Так само, при наявності регульованих ніжок можна встановити плиту на обрану поверхню максимально рівно.
• Електрична плита
Такі види плит компактні і зручні. Вони працюють від мережі і на рівній стійкій поверхні. Електроплити також поділяють на:
У дискових плитах нагрівальний елемент має вигляд тугоплавкой спіралі, яка поміщена всередину чавунного диска. І хоч нагрівається плита повільно, зате довше віддає тепло. Проста в очищенні і догляді. Але є небольшоймінус, такі плити багато важать.
Спіральна плита має ТЕН (спіраль) в металевому корпусі. Спіраль закріплюється над сталевий полірованої чашею, вона дає тепло на дно посуду. Цей тип плити нагрівається швидко, але металева чаша швидко брудниться навіть якщо дуже акуратно використовувати.
Склокерамічна електроплита зручніша, ніж попередні. Вони володіють міцним покриттям, швидко і рівномірно нагріваються. При виключенні швидко остигають.
Індукційні моделі зі склокерамічним підставою виглядають стильно, але коштують дорого. Якісні вихрові струми розігрівають безпосередньо дно посуду, тобто, продукт починає готуватися тільки тоді, коли каструля ставиться на плиту. Така техніка вимагає наявність спеціалізованої посуду.
У склокерамічних і індукційних плитах застосовується сенсорне управління, тоді як спіральні і дискові плити регулюються механічним шляхом.
• Електричні плити з духовкою
Вони допомагають збільшити кількість блюд, що готуються - особливо, якщо духова шафа вбудований гриль і конвекція. Тут при виборі, важливо звернути увагу на матеріал, з якого зроблений прібор.І важливо розуміти, що, чим товще металеві листи на корпусі, тим менше ймовірності, що з часом корпус деформується. Сталевий корпус може бути матовим або полірованим. А емальований поверхню пофарбована найчастіше в білий, чорний або коричневий кольори і за такою поверхнею просто доглядати. Склокерамічна плита або духовка можуть запросто витримати високі температури, але такий матеріал не терпить абразивних чистячих засобів і «точкових» ударів.
Настільна плита не тільки дозволить готувати на дачі або в умовах ремонту, але і виручить в ситуаціях, коли стаціонарна піч неработет і т.д.