Подрібнювач харчових відходів (або діспоузер) - така техніка, потрібна для збору залишків їжі. Зазвичай її встановлюють під раковиною і утилізує відходи в каналізацію. Такий пристрій відмінно допомагає господаркам на кухні, тому зараз ми розповімо, як же правильно слід вибирати такі прилади.
Такий пристрій компактне - об'єм 3-5 літрів, може перемолоти залишки їжі до рідкого стану, а потім відправити в каналізацію разом з водою. Цей пристрій призначений тільки для переробки їжі. Принцип роботи такої техніки полягає в наступному: всередині приладу поміщені диски, що оберта.ться, і дробильні кулачки, вони стискають залишки їжі до стінок, перетирають і перетворюють в рідину. Механічні моделі працюють за рахунок взаємодії з водою, електричні - за рахунок двигуна.
Види подрібнювачів харчових відходів
Перед тим, як вибирати подібну техніку потрібно визначилися з бюджетом. І вже виходячи з бюджету, Ви будете далі вибирати найбільш підходящі моделі. Після визначення суми, потрібно зрозуміти, який вид діспоузеров бажаєте.
Якщо вибирати за принципом роботи, то їх ділять на 2 види: механічний і електричний.
Електричні моделі працюють за рахунок двигуна і від електромережі. Вони більш популярні серед покупців.
Головні плюси електричних діспоузеров: безпека, простота в користуванні, довговічність великий, автоматичне відключення в форс-мажорних ситуаціях (якщо на нього впав предмет, який заважає роботі).
Мінуси: шумить, залежить від електромережі.
Електричні типи пристроїв також діляться на 2 підтипи: з постояннно і порціонним завантаженням.
Перший підтип працює безперервно.
В другому варіанті: спочатку накопичуються певний рівень відходів і тільки потім він починає їх подрібнювати. Цей підтип не сильно користується попитом. Механічні моделі не потребують підключення до мережі, вони працюють за рахунок руху води.
Переваги такої моделі: автономно працює, надійність, невибагливість, практично безшумно працює.
Мінуси: потрібен хороший тиск води (якщо тиск води нижче 4 бар, то з подрібненням відходів виникнуть складності), працює тільки від води, гірше справляється з відходами, ніж електричний.
Далі, вибирати обладнання виходячи з таких параметрів: кількість проживаючих з вами людей і друге - кількість харчових відходів в день. І, виходячи з цього, підбирати відповідну модель.
Відразу слід зазначити, що потужність електромоделях становить від 500 до 1000 Вт. Хоча і є прилади з потужністю менше 500 Вт. До слова, для маленької сім'ї підійдуть моделі до 500 Вт, для сім'ї з 4-5 людей, підійде на 500 Вт, а для дуже великої родини можна підібрати діспоузер виходячи з формули: 1 людина = 100 Вт (наприклад, для 7 осіб підійде пристрій на 700 Вт).
При виборі такої техніки потрібно звертати увагу на наявність різних режимів швидкостей.
Об'єм циліндра. Цей критерій вибору теж не менш важливий, але варто запам'ятати золоте правило: чим більше об'єм, тим потужніше має бути пристрій.
На способи управління технікою також важливо звертати увагу, тому що від цього залежить власний комфорт. Так, наприклад, звичайні моделі, можуть регулюватися за допомогою кнопки, яку зазвичай розташовують на стільниці. Це стандартний метод управління. Також діспоузер можна підключати до смарт-розетки, нею можна управляти з телефону, тобто отримуємо дистанційне керування.
Ще у подібної техніки може бути різний набір функцій.
Наприклад: функція реверсу (застосовувати в разі, якщо харчові відходи застрягли), антибактеріальне покриття (не дає з'являтися бактеріям або неприємних запахів) та ін.
А що стосовно виробника, тут вже потрібно вибирати виходячи з власних уподобань, але важливо одне: купувати техніку краще від перевірених компаній.
Також, можна переглядати обзори, відгуки або питати у продавців-консультантів, які зможуть вам пояснити, яка з обраних моделей все ж краще.