Більшість людей вважають за краще вбудовану кухонну техніку через те, що вона зовні приваблива, компактна і невибаглива в догляді. Вбудовувані варильні поверхні відмінно вписуються в інтер'єр і концепцію кухні. Вона вбудовується в єдину стільницю, яка прикриває кухонні шафки і тумбочки. Головним плюсом такої панелі є можливість встановити її в будь-якому місці, навіть в іншій стороні від духової шафи.
• Газова поверхня. Працює пристрій від газових конфорок різної потужності і типу. На ній розташовуються від двох до п'яти пальників. Газові панелі економічні. Газова поверхня має кілька переваг: тривалий термін служби (до 35-40 років), швидке нагрівання страв. За функціоналом - є газ-контроль і електрозапалювання.
• Електрична. Електрична поверхня, більш безпечний варіант техніки. Вони прості у догляді. Присутній температурний контроль, він допомагає встановити показник температури з точністю до 1-2 градусів.
• Комбіновані. Ідеальний для тих, кому складно визначитися яка модель йому більше потрібна. Комбіновані моделі поєднують в собі і електричні і газові конфорки. Це дуже зручно, особливо, якщо в будинку часто вимикають світло.
• Модульні або domino. Містять в собі кілька видів пристроїв: пароварка, гриль або навіть фритюрницю. Ці модулі утворюються в одну варильну поверхню і вбудовуються в стільницю. Створюються модульні частини в одному стилі з розмірами 50х30 см.
• Індукційні. Індукційні варильні панелі мають вигляд індукційної котушки, яка створює електромагнітне поле. Особливістю такої поверхні вважається те, що нагрівається лише дно каструлі або сковороди, сама поверхня залишається холодної. Така панель безпечна і не допускає можливих випадкових опіків. Що стосовно догляду за поверхнею, що не рекомендовано використовувати сильнодіючі речовини і миючі засоби. З недоліків: обмеженість вибору посуду. Оскільки для такої поверхні необхідна певна магнітна посуд з чавуну або емальованої сталі.
Як краще вибрати варильну панель?
Після того, як ви чітко зрозумієте для себе якийсь вид вручений поверхні бажаєте, з якого матеріалу і т.д далі. Наступним пунктом буде визначення за такими параметрами як:
Розмір. Тут вже виходячи з особистих потреб користувача і можливостей кухні. Маленькі поверхні займають мінімум ширини робочої поверхні - від 30 сантиметрів. Стандартні пристрої випускаються з шириною від 45 см до 60 см. А пристрої від 90 см прекрасно впишеться в великі кухні.
Спосіб управління і перемикачів. Є всього 4 типи перемикачів:
• Поворотні вони мають вигляд ручних рукояток. Використовується в газових панелях, іноді-в електричних.
• Утоплювані перемикачі повертаються вручну, після чого утапліваются всередину. Таке управління полегшує процес чищення поверхні і захищає від дитячих рук.
• Кнопкові.
• Сенсорні. Сучасний варіант управління. Такий тип перемикання працює від одного легкого дотику і підсвічуються в уникненні будь-яких помилок у виставленні параметрів. Також, такий тип стильно виглядає і його легко чистити.